Usi din Sticla Securizata – Solutii Inovative

Usi din Sticla Securizata – Solutii Inovative
Usi din Sticla Securizata

Deoarece tendintele moderne sunt in crestere rapida, usile din sticla securizata au devenit mai solicitate datorita cresterii lor în popularitate. Nu este neobisnuit ca, în aceste zile, proprietarii de locuinte sa renunte la decorul traditional si sa se indrepte spre tendinte moderne atunci cand isi aleg sa redecoreze spatiile de locuit.

Printre beneficiile usilor din sticla securizata regasim ideea de mai mult spatiu, usurinta in mentinerea lor curate si faptul ca isi pastreaza aspectul de nou pe toata durata utilizarii, nefiind necesare modificari la nivel tehnic sau estetic.

Usile din sticla securizata sunt mai usor de folosit, dar si mai sigure. Sticla securizata folosita la executarea usilor este testata de producator pentru a se asigura ca rezista la impacturi grele. Prin urmare, in afara de a fi elegante si usor de utilizat, ușile din sticla ofera siguranta in utilizarea lor.
Putem alege intre usi culisante (glisante) din sticla securizata, usi batante (cu balamale pe perete) sau usi cu toc din aluminiu.

 
Usi de Sticla Culisante

Usile culisante de sticla sunt usi care se deschid prin glisare (pe orizontala) si sunt montate intr-un profil de rulare fixat în tavan sau pe perete cu prindere laterala, in functie de posibilitatea oferita de spatiu existent, ele fiind concepute doar pentru interior sau acolo unde izolatia termica si fonica nu este o cerinta.

Flexibilitatea si folosirea eficienta a spatiului sunt elemente esentiale în amenajarea locatiei, fie ca este vorba de salile de birou, hoteluri, centre expozitionale, restaurant sau locuinta ta. Usor de actionat fata de conventionalele usi batante, obtineti o armonie vizuala cu elementele decorative interioare iar sistemul de culisare pentru usile de sticla este sigur, functional si foarte atractiv din punct de vedere vizual, oferind spatiului mai mult confort vizual si aerisire.

Ghidajul de pardoseala este fin si elegant, avand rolul de a nu-i permite foii de usa sa se balanseze spre interior sau exterior. Usile sunt actionate de maner tip bara sau buton, cu posibilitatea de incuiere în pardoseala.

Ideale atat in imobilele din sectorul public cat si rezidentiale, usile culisante de sticla reprezinta un element modern de arhitectura interioara din ce in ce mai abordat.

Principalul avantaj in utilizarea usilor culisante de sticla il reprezinta folosirea eficienta a spatiului ambiental, fara a mai tine cont de limita impusa de raza de deschidere – asa cum se intampla in cazul usilor batante. Prin urmare, acestea sunt utilizate frecvent ca usi de camera (usi de interior), pentru cabine de dus, garderobe sau ca perete despartitor. Sistemele de culisare pot fi cu carucioare ascunse sau vizibile, care pot fi montate atat pe sticla cat si pe zidarie sau structura metalica.

Sina este prevazuta cu opritori care fixeaza usa glisanta in pozitia inchis sau deschis. De asemenea in partea de jos se monteaza ghidaje suplimentare pentru a preveni balansarea usii pe lateral.
Atat profilul de rulare, cat si componentele sistemului de carucioare sunt testate la un nivel superior contra coroziunii, prin urmare le puteti folosi intr-o arie foarte larga de destinatii.

 • Usile glisante se executa din sticla securizata cu grosimi de 8, 10 sau 12 mm.
 • Cel mai mic profil de rulare, are dimensiunile de 46 x 50 mm.
 • Sunt usi destinate interiorului, spatiul necesar intre perete si foaia de usa fiind de minim 12 mm.
 • Usile culisante de sticla pot fi manipulate cu usurinta, desi pot avea dimensiuni de 1400 x 3000 mm, 12 mm grosime si pot cântari 126 kg.
 • Datorita tehnologiei sofisticate de productie putem actiona cu numai o pereche de carucioare, usi cu greutatea de pâna la 150 kg fixate doar pe latura orizontala superioara.Pentru usile cu o greutate mai mare exista sisteme de culisare speciale.
 • In componenta sistemului se afla un profil de ghidaj, un set de carucioare cu ajutorul carora se prind panourile de sticla, un capac de mascare si un sistem de ghidaj in pardoseala.
 • Sistem de stopare a usii în cele 2 capete de cursa, ce opresc canatul in siguranta.
 • Fiind usi fiabile oferim garantie pentru mai mult de 100 000 de cicluri de glisare conform standardului DIN EN 1527.

 
Usi de Sticla Batante

Frecvent utilizate in centre comerciale, hoteluri, banci, centre de birouri, dar si la domicilii de resedinta, usile de sticla batante ofera transparenta, atat de necesara si indispensabila confortului si relaxarii.

Fiind alegerea optima in problema iluminarii naturale cat si a economiei de energie, usile de sticla batante sunt  solutiile optime de acces in orice sector de activitate. Se numesc usi batante deoarece au balamalele fixate pe laterala usii, cu prindere in peretele existent sau in tocul usii si sunt prevazute cu garnitura de etansare.
Optiuni de prindere:

 • sistemul clasic in care talpa balamalei se monteaza pe perete sau pe un alt suport rigid.
 • cuplarea cu un alt panou de sticla la un unghi de: 90 de grade, 135 de grade si respectiv 180 de grade.

Accesul este permis in ambele directii si se asigura un unghi de deschidere de pana la 90 grade care se inchide automat dupa trecere. Fiind foarte utile datorita faptului ca se pot deschide in ambele directii, cele mai frecvente usi de sticla sunt cele batante, cu amortizor de pardoseala, in diferite combinatii: usi simple, duble, cu sau fara supralumina, cu luminator lateral sau diferite combinatii pentru a obtine un perete de sticla estetic si de efect.

Liniile simple si accesoriile ofera un design placut indiferent de scopul amenajarii. Datorita mecanismului pe arcuri in cadru se pastreaza un aspect estetic. Atat profilele cat si sticla folosita pot fi vopsite pentru obtinerea unui efect deosebit, iar feroneria pentru aceste tipuri de usi permite constructii de ansambluri din sticla estetice si utile, ce pastreaza luminozitatea spatiilor interioare.

 • Usile batante se executa din sticla securizata cu grosimi de 8, 10 sau 12 mm.
 • Foaia de usa poate fi comandata din panel complet transparent, precum in variatii de transparent-colorat, in functie de faptul daca veti dori vizualizarea incaperilor comune.
 • Poate fi comandat in varianta cu una sau doua canaturi, pana la o dimensiune de deschidere de 3000×3500mm. Inaltimea poate ajunge chiar si pana la 2600 mm.
 • Sistemele de feronerie sunt garantate pentru 200 000 de cicluri de inchidere-deschidere si 50 000 de cicluri de incuiere/descuiere, oferind o durata de utilizare foarte lunga.
 • Feroneria poate fi patrata cu capace de aluminiu, inox, bronz sau cromate, arcuita, sau cu prinderi punctuale confectionate din inox satinat, iar manerele pot varia practic de la buton de prindere pana la manere tragatoare de 2,5 m inaltime, de diferite forme, din teava rotunda sau chiar patrata. In caz de nevoie, sunt disponibile si solutii pentru controlul accesului.
 • In functie de mediul ambiental, finisajul balamalelor este oferit in doua variante cu aspect metalic: inox lucios si inox satinat sau poate fi facut la comanda, colorat in toata gama de culori RAL.
 
Usi de Sticla cu Toc de Aluminiu

Usile de sticla cu toc metalic pot fi utilizate ca usi de interior in locuinte, centre de birouri, aeroporturi, cabinete, si nu numai. Tocul metalic este confectionat din aluminiu si se prezinta ca o linie subtire fina, de dimensiuni reduse, lipsit de opulenta, cu un aspect minimalist, ceea ce reda un aer relaxant al imaginii de ansamblu a usii.

Pentru un plus de iluminare, aditional puteti monta si un panou supralumina, oferind un efect de continuitate a usii. Executia impecabila, calitatea materialelor folosite si elementele de feronerie aplicate direct pe sticla maresc valoarea estetica a usii, pentru a crea un ambient placut si relaxant, sporind standardele interiorului.

Cu un deosebit caracter ornamental si functionalitate pentru orice interior, este ideala pentru orice spatiu, fie ca este vorba de incaperi din cladiri rezidentiale, centre de birouri, complexe comerciale sau institutii publice. Incaperile elegante si iluminate natural au devenit cel mai important aspect in designul interior, astfel, usile de sticla securizata sunt optiunea ideala pentru un grad maxim de iluminare, devenind un trend din ce in ce mai frecvent abordat.

Imbinam fiabilitatea usii cu economia de spatiu pentru o stare de confort si libertate, asiguram facilitatea actionarii in siguranta a usii cu o gama diversa de balamale, manere si broaste aplicate din inox satinat sau aluminiu anodizat cat si amortizoare din aceleasi materiale pentru a intrat in armonie cu detaliile usii de sticla.

 • Usile cu toc de aluminiu se executa din sticla securizata cu grosimi de 8, 10 sau 12mm.
 • Sunt disponibile in varianta cu unul sau doua canaturi.
 • Tocurile din aluminiu pot fi montate in pereti de gips carton, caramida sau beton, cu diferite grosimi de zidarie si pot fi montate in orice dimensiuni de gol de trecere, fiind preferata de constructori datorita fiabilitatii suplimentare pe care o aduc, a usurintei in intretinere si igienizare.
 • Pot fi echipate cu broasca aplicata cu cheie, fara cheie sau cu buton.
 • Usile de sticla pot fi foarte bine echipate si cu sisteme de control de acces (in toc) si nu necesita feronerii speciale pentru sticla, in general foarte costisitoare.

Sursa imagini PinterestGoogle Images

Aici veti gasi inspiratie, idei si exemple pentru toate posibilitatile de utilizarea a sticlei pentru amenajarea locuintei voastre!
Alege sticla securizata pentru incaperi luminoase si constructii inedite!

Consultantii nostri sunt aici pentru a va ajuta sa pastrati luminata naturala in casele voastre cu ajutorul amenajarilor din sticla securizata. Cautam mereu noi tendinte pentru a va tine la curent cu ce mai este nou in “lumea sticlei”.

Cele mai recente postări